ARS historie

Gymnastiekvereniging ARS is opgericht in 1938 in de pastoor van ARS parochie in Eindhoven. Er werd gestart met een jongens/herengroep en in 1939 kwam daar de meisjes/damesgroep bij.

Inmiddels is ARS uitgegroeid naar een vereniging met ongeveer 375 leden verspreid over 4 gymzalen in het Eindhovense stadsdeel Woensel namelijk in de wijken:

Achtse Barrier, Woenselse Heide, Blixembosch en Sportcentrum Eindhoven Noord (SEN).

In 1982 zijn we zelfs landskampioen lange mat springen geworden met de meisjesploeg.

Sinds 2008 traint de wedstrijdgroep in de turnhal de Vijfkamp in SEN.

ARS is een vereniging die volledig draait op vrijwilligers met veel jeugdleden, maar ook een damesconditiegroep.

De hoofdleiding van de groepen is in het bezit van het vereiste diploma zoals aangegeven door de KNGU, waarbij ARS aangesloten is.

Ook beschikken wij als sinds 1978 over een eigen clubblad ARSnieuws wat 5 of 6 keer per jaar verschijnt.

Bent U nieuwsgierig geworden bekijk deze website dan eens.